Trädgårdsresa!

Snart smäller det!
Den 3 juni, kl. 7.30 åker vi förväntansfulla och glada från Karlsson Buss i Vaggeryd.  Årets trädgårdsresa går till Göteborgstrakten.
Bildresultat för tecknad buss

Första stoppet blir i Landvetter där vi besöker ”Jordnära Trädgård” (Här intar vi även vårt medhavda fika.) där Magnus Björnlin och Sanna Hellberg verkar.
Så här beskriver de sin trädgård:
”Vår kuperade trädgård bjuder på stenpartier, damm,sump, gräs och bambu. Vi har också ett Suckulenthus då Magnus har ett specialintresse i kaktusar. Sanna har ett intresse av grönsaksodling både i växthus och stora fina odlingslådor.”
Besök gärna deras facebooksida för att se alla deras fantastiska bilder.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1511979419067449&set=a.1489921981273193.1073741829.100007662165322&type=3&l=2319734376&theater

Bildresultat för nilssons plantskola

Nästa stopp blir på Nilssons plantskola i Kullavik. Jag har aldrig varit där, men tittar man på nätet, så känns det som om vi kommer att kunna fylla bussen.
Vi brukar ju vara bra på det 😉

Vår lunch intar vi på Blomstermåla, på vackra Särö, alldeles bredvid havet.

Camilla Danielssons trädgård är nästa besök. Hon har skrivit boken ”Känn din trädgård”. Trädgården ligger inne i Göteborg och är på 1100 kvm.
Så här beskriver hon sin trädgård:
”Min trädgård är på många sätt en social trädgård, med utrymme för olika stilar och teman som kan tilltala olika människor. Det finns ingen speciell inriktning eller specialisering. Det är mycket av allt som gäller hos mig, med respekt för platsens natur och anpassat till de naturliga förutsättningarna.”

Bildresultat för martas rike

Martas Rike är den sista trädgården och den finns i Västra Frölunda.
Marta beskriver sin trädgård med dessa ord:
”Högt belägen, omväxlande trädgård om ca 1 400 kvm där blåbärsklädd bergsluttning i väster, tallskog i söder och dalgång i öster utgör omgivningarna. Det pågår ständiga experiment i rabatterna på jakt efter vackert samspel mellan pålitliga växter med prydnadsvärde året om. Favoriterna är japanska lönnar och andra mindre träd, formbara buskar, hostor och andra bladväxter. En färgstark oas för stora och små.”

Nu återstår bara att be vädergudarna om vackert väder.
Väl mött om två veckor!

Med Vänliga Hälsningar Susanne

Kommentera