Äntligen …..

…. var det då dags för den efterlängtade trädgårdsresan nedåt Kullahalvön. Första stoppet blev på Skinnarnas Trädgård i Ljungby. Där fick vi ett varmt välkomnande och två timmars frossa kunde inledas.

Första trädgården var hos Lottie i Ängelholm. Hennes trädgård kännetecknades av långa siktlinjer, mycket vatten och woodland. Här fanns också en hel del roliga detaljer av keramik.

I Höganäs Saluhall bjöds vi på en smakfull buffé till lunch.
Den avslutades med en väldigt god efterrätt.

 

 I Höganäs fanns vår andra trädgård, Gruvgården.  Den grovt nedklippta junimagnolian bildade ett mäktigt stilleben. Att man inte kan klippa en magnolia grovt får här stryk på foten. Även här fanns det roliga detaljer.

 

Den sista trädgården var Ulla Mohlins trädgård, även den i Höganäs. Att öppna grinden och stiga in i denna värld var en magisk upplevelse. Alla andra ljud utestängdes och du möttes av grön skapelse som andades lugn och frid. För mig blev denna trädgård höjdpunkten på resan.

Resan avslutades på Kullens fyr där vi fick njuta av fika och en vidunderlig utsikt.

Med Vänliga Hälsningar Susanne

 

Kommentera